ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала диверсанта з «ДНР»

|

Служба безпеки України затримала у місті Красний Лиман бойовика «ДНР», який передавав сепаратистам дані про дислокацію та переміщення українських військових. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

«Зокрема, «М» інформував терористів щодо маршрутів пересування і озброєння блокпостів та патрулів сил АТО у місті Красний Лиман. Встановлено, що під час визволення Слов’янська та Артемівська, а також знешкодження бойовиків у містах Зугрес, Торез, селищі Кіровське Донецької області, затриманий збирав та передавав дані про чисельність особового складу, види озброєння, кількість і технічний стан військової техніки Збройних сил України та Нацгвардії», – мовиться у повідомленні.

За інформацією СБУ, затриманий також брав участь у диверсіях проти українських військових.

«Після втечі його оплічників диверсант, виконуючи завдання терористів, залишився в тилу та під виглядом мирного мешканця збирав розвідувальну інформацію, яку бойовики «ДНР» використовували для нападів на українських військових, нанесення ударів по колонах  бронетехніки», – зазначають в СБУ.

За фактом затримання проводяться оперативно-слідчі дії.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває від квітня.

Україна визнала угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Фото: expres.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *