ОСТАННІ НОВИНИ

У Донецьку відбувся парад зла

|

Бойовики “ДНР” скасували святкування Дня незалежності України та влаштували у Донецьку свій “парад”. Водночас місто надалі зазнає масованого обстрілу, пише dw.de.

О 6-ій ранку у неділю, 24 серпня, центр Донецька задрижав від потужних вибухів. Люди в багатоповерхівках, розташованих вздовж річки Кальміус, гуртом шукали сховища, які б змогли врятувати їх від реактивних снарядів. Пізніше з`ясувалоcь, що снаряди влучили в найбільший медичний заклад – обласну лікарню імені Калініна. Найбільших руйнувань зазнав морг клініки. В інших корпусах, за словами очевидців, були пошкоджені шибки.

Обстріли міста не припинились і станом на обід. Водночас центральними вулицями Донецька проросійські сепаратисти провели, за їхніми даними, полонених українських військових. Нібито захоплені сепаратистами українські солдати йшли вулицями з похиленою головою. Як повідомляє інформагенція AFP, усіх їх привели на Площу Леніна у центрі міста, де їх ганьбив натовп, скандуючи солдатам образи і називаючи їх “фашистами”.

 

Напередодні самопроголошені лідери “ДНР” заявили, що містом проведуть “українських полонених”. Між тим у соціальних мережах місцевими мешканцями були висловлені припущення, що для такого заходу можуть бути використані засуджені, що відбувають покарання у розташованих в Донецьку та регіоні пенітенціарних закладах.

За даними інформагенції Reuters, ця акція сепаратистів мала стати їхньою відповіддю на військовий парад, який відбувся у День незалежності в Києві.

 

Крім того, у центрі Донецька сепаратисти влаштували демонстрацію ніби трофейної техніки. За словами бойовиків, вони виставили пошкоджену в боях під Шахтарськом техніку, яка начебто належала українській армії.

Між тим у соціальних мережах мешканці різних районів Донецька продовжують повідомляти про вибухи та руйнування. Обстановка в місті вкрай напружена. Як повідомляє сайт мерії міста з посиланням на мешканців, в усіх районах Донецька та на в`їздах до міста озброєні загони “днрівців” перевіряють документи і пропускають в місто людей винятково з донецькою пропискою. Разом з тим на сайті мерії відсутні будь-які повідомлення, хто і задля чого наносить удари по житловим кварталам та інфраструктурі Донецька. Самопроголошена влада так званої “ДНР” у руйнуваннях міста звинувачує українську армію. У штабі Антитерористичної операції (АТО), у свою чергу, постійно наголошують, що українська армія не застосовує важку артилерію в житлових кварталах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *