ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни позмагаються на швидкість складання кубика Рубіка

|

Цієї неділі, 24 серпня, на площі Музейній, 1 відбудеться змагання зі швидкубінгу «LvivCubeFest». Захід проводиться в рамках мистецького проекту «Домініканес». Учасником змагання може стати кожен, хто вміє збирати кубик Рубіка. Початок о 11:00 год. Про це Львівському поратул повідомили у Львівській міській раді.

«У Львові ще у 2011 році проходили такі змагання. Зараз швидкубінг стає все популярнішим, проводяться зустрічі, зібралася дружня компанія однодумців. І ось у День Незалежності, 24 серпня, знову будуть проведені міні-змагання», – розповіла організатор змагань «LvivCubeFest» Юлія Остапенко.

Мета змагання – спонукати суспільство до інтелектуальних ігор та здорового способу життя. До участі у конкурсі залучаються усі охочі, небайдужі молоді люди.

Змагання проводиться у два етапи: відбіркові тури і фінал. Під час змагання швидкубери спробують свої сили у розв`язанні кубика 2х2х2, 3х3х3, 4х4х4 і пірамідки Рубіка, а також у розв`язанні кубика однією рукою.

Швидкубінг – це інтелектуальний вид спорту, що полягає в розв’язанні механічних головоломок за найменший час. У світі регулярно проводяться національні, континентальні та світові змагання зі швидкубінгу, а всі результати і рекорди фіксуються WCA – Всесвітньою Асоціацією Кубика. (www.worldcubeassociation.org)

У багатьох містах України регулярно проводяться зустрічі швидкуберів, де люди обмінюються досвідом, змагаються, спілкуються і просто весело проводять час в колі однодумців. 

Фото:www.allwomens.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *