ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вніс корективи в мобілізацію

|

Президент України Петро Порошенко відзначив необхідність підвищення якісного рівня військових спеціалістів, які мобілізуються до складу Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

«Сьогодні ми маємо замінити підрозділи Збройних Сил України та Національної Гвардії більш якісним складом мобілізованих військових. Це сприятиме більш швидкому досягненню миру в Україні», – сказав президент під час спілкування з журналістами в Миколаєві.

Президент зазначив, що третя хвиля мобілізації дозволить здійснити ротацію військових підрозділів, які знаходяться в зоні антитерористичної операції. Найближчим часом сили АТО поповняться трьома бригадами, дві з яких у складі Збройних Сил України, одна – Національної Гвардії. «Це дозволить відновити боєздатність і дати можливість бійцям відпочити», – сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що затвердив графіки ротації та вніс корективи в мобілізацію. «Будуть призивати тих, хто має військові спеціальності: спецназівців, артилеристів та інших військових фахівців», – зазначив Президент.

Нагадаємо, третя черга часткової мобілізації оголошена в державі 21 липня після оприлюднення відповідного указу президента України, затвердженого Верховною Радою України, і триватиме 45 діб. Перша і друга черги відбулися навесні 2014 року – за указами в.о. президента від 17 березня і 6 травня.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *