ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують визначити свою групу крові та стати донором

|

У День Незалежності, 24 серпня, львів’яни зможуть безкоштовно визначити свою групу крові та резус, а також, при бажанні, записатися до бази потенційних донорів крові. Про це tvoemisto.tv повідомив один з організаторів акції лікар-радіолог, координатор Львівського осередку Асоціації молодих донорів України Володимир Студент.

З його слів, мета акції – привернути увагу громадськості до проблем донорства крові в Україні. З 12:00 до 18:00 всі охочі можуть прийти на площу Міцкевича (біля статуї Матері Божої), там стоятиме три намети, де можна буде здати експрес-тест і визначити групу крові та резус, а також отримати консультацію щодо донорства крові.

Тут діятиме пересувна експрес-лабораторія і працюватимуть волонтери. В них можна буде отримати пам’ятки з питань донорства.

Також волонтери будуть реєструвати всіх охочих стати учасником бази донорів, яка буде використовуватися при нагальних потребах онкохворих дітей та постраждалих військових із зони АТО.

«Це перша наша така акція, але не остання. Всі, кого цікавить донорство, можуть також зайти на сайт krov.ua. Там вся детальна інформація про те, хто може бути донором, протипоказання та поради», – сказав Володимир Студент.

Організатори акції: Асоціація молодих донорів України – за підтримки діагностичного центру «Медіс» і Львівського обласного центру служби крові.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *