За вивішений український прапор в центрі Москви активістам загрожує до 3 років тюрми

|

Російська поліція затримала чотирьох активістів, підозрюваних у тому, що вони вивісили український прапор на висотці у центрі Москви. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомили в правоохоронних органах Москви, передає УП з посиланням на  ИТАР-ТАСС.

«За гарячим слідом поліція затримала чотирьох підозрюваних і доставила їх до відділу поліції по району Таганський», – сказало джерело.

Четверо затриманих: два хлопця і дві дівчини, за підозрою в акції на висотці заперечують свою провину.

«Два молодих хлопці та дві дівчини говорять, що стрибнули з висотної будівлі з парашутів. Ніякого прапора, за їх словами, вони не вішали і зірку не фарбували», – сказало джерело в правоохоронних органах столиці.

У прес-службі поліції заявили, що затримані нібито неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності.

За даними джерела в правоохоронних органах, затримані – Погрєбов Олександр 1981 року народження, Шірокожухов Олексій 1988 року народження, Короткова Євгенія 1988 року народження і Лепешкіна Анна 1989 року народження.

Порушено кримінальну справу за статтею «Вандалізм».

Згідно з російським законодавством, затриманим загрожує обмеження волі на строк до трьох років, або примусові роботи на строк до трьох років, або позбавлення волі на той же термін. 

Нагадаємо, вранці 20 серпня в Москві відчайдухи на шпилі сталінської висотки вивісили український прапор.

Фото: блогер Ілля Варламов 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *