ОСТАННІ НОВИНИ

Через навушники на Львівській залізниці цього року загинуло троє людей

|

Цьогоріч на Львівській магістралі сталися щонайменше три випадки смертельного травмування сторонніх осіб, які, порушуючи правила безпеки, ходили по коліях, при цьому розмовляючи по телефону чи слухаючи музику в навушниках. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».

Відтак, залізничники вкотре звертаються до населення із проханням не порушувати правил безпеки на залізничному транспорті та бути максимально уважними та обережними.

Останній трагічний випадок стався 13 серпня на перегоні Заболотці-Ожидів, коли двадцятирічна жителька Буського району Львівської області була смертельно травмована рухомим складом поїзду, адже через навушники не чула попереджувальних сигналів машиніста, який застосував екстрене гальмування, однак уникнути наїзду не зміг.

Подібний випадок стався також 9 червня на перегоні Глибока-Буковинська – Великий Кучурів із дев’ятнадцятирічним жителем Чернівецької області. Машиніст застосував екстрене гальмування для попередження наїзду на хлопця, який ішов по колії в навушниках, та не реагував на звукові сигнали. На жаль, через малу відстань, потяг не встиг вчасно загальмувати. І ще одна смерть, спричинена нехтуванням правил безпеки, сталась 8 травня на перегоні Тернопіль-Березовиця – потяг збив двадцятисемирічну дівчину, яка переходила колію у невстановленому місці в навушниках.

Упродовж шести місяців 2014 року на залізниці через власну необережність було травмовано 43 особи, з них 24 особи загинуло. Рівень невиробничого травматизму на Львівській магістралі у 2014 році знизився порівняно із 2013 роком на 8 осіб, в тому числі із смертельним наслідком – на 3 особи.

Аби застерегти громадян від неправильного поводження на залізничних об’єктах, на станціях Львівської залізниці регулярно оголошують по гучномовному зв’язку «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України», особливо в години найбільшого травмування (ранковий та вечірній час). Окрім того, аби попередити наїзди рухомого складу на громадян, служба охорони праці спільно із працівниками воєнізованої охорони на територіях станцій та дистанцій колії проводить рейдові перевірки в місцях, де зафіксовано ходіння громадян по залізничних коліях. Відтак, за шість місяців 2014 року за ходіння по колії було затримано 1346 і оштрафовано 1284 особи на загальну суму 43725 грн.

Залізничники Львівської магістралі вкотре закликають громадян бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки.

Фото: www.newscenter.philips.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *