ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний Червоний Хрест не дав «добра» на путінську гуманітарку

|

Відділення Червоного Хреста в Україні наразі не підтвердило інформацію про отримання гуманітарної допомоги з Росії. Про це під час брифінгу повідомив голова Державної митної служби Анатолій Макаренко, передає кореспондент УНН.

А.Макаренко відзначив, що зведена група митної та прикордонної служб, яка налічує понад 50 осіб, сьогодні зайняла позиції на території міжнародного митного пункту пропуску “Ізварине – Донецьк” Ростовської області.

Він також повідомив, що зараз українські митники та прикордонники перебувають на російській частині пункту пропуску.

“З 10 годин сьогоднішнього дня вони готові до здійснення всіх необхідних митних процедур. На жаль, поки що відсутня інформація з боку відділення Червоного Хреста в Україні про отримання партії гуманітарної допомоги, яка надійшла чи надходить до українського кордону”, – зазначив А.Макаренко.

Він також додав, що, згідно із українським законодавством, отримувач гуманітарної допомоги (у даному випадку – Міжнародний Червоний Хрест) має звернутись до Мінсоцполітики зі зверненням про визнання вантажу гуманітарною допомогою. І тільки після того, отримавши дозвіл, представники Червоного Хреста мають звернутись до митних органів щодо здійснення відповідного контролю.

На уточнюючі запитання журналістів щодо інформації про пусті вантажівки у складі гуманітарного конвою А.Макаренко відповів:”Поки що співробітники Митної та прикордонної служби не доглядали транспортні засоби і ми не маємо інформації щодо спростування чи підтвердження цього факту”.

Він також висловив сподівання, що провести митний контроль вантажу вдасться за 3-5 днів.

“Якщо Червоний Хрест надасть документи, то прикордонні митні органи будуть працювати досить напружено і сподіваюсь, що протягом 3-5 днів, залежно від того, як будуть надходити вантажі, ми виконаємо процедуру”, – додав він.

 Фото:www.newsmarket.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *