ОСТАННІ НОВИНИ

Рада проголосувала за створення військових прокуратур

|

Верховна Рада України внесла зміни до закону «Про прокуратуру» щодо створення військових прокуратур. За ухвалення закону проголосували 249 народних депутатів із 312, зареєстрованих у залі засідань, пише Радіо Свобода.

«Пропонується відновити у структурі органів прокуратури систему військових прокуратур. Так, дійсно, військова прокуратура була ліквідована, а на її місці була створена спеціалізована прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. Сьогодні цього не достатньо, йде війна», – сказав голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін (фракція «Батьківщина») під час пленарного засідання.

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин зауважив, що, згідно із законом, військові прокурори перебуватимуть у військових частинах, що задіяні в антитерористичній операції.

Крім того, за його словами, створення системи військової прокуратури здійснюватиметься в межах штатів Генеральної прокуратури України.

 Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *