ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи атакують український кордон

|

Ситуація на українсько-російському кордоні залишається складною. Протягом цієї ночі на кордоні відбулося кілька збройних сутичок з диверсійно-розвідувальними групами. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

 «Близько третьої години ночі група найманців з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Перемога Донецької області. Наші прикордонники дали нападникам гідну відсіч. Бойовики були вимушені відступили в бік кордону», – розповів А.Лисенко.

За його ж словами, о четвертій годині ночі поблизу пункту пропуску «Успенка» відбулося ще одне збройне протистояння прикордонного наряду з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад вдалося відбити.

«Терористи продовжують використовувати керовані міни та фугаси. Зокрема, вчора опівдні, на ділянці відділу «Красна Талівка» у Луганській області під час руху прикордонної колони диверсанти підірвали 2 фугаси. Згодом прикордонники виявили неподалік кордону ще одну групу терористів з гранатометами, по яких відкрили вогонь на ураження», – зазначив А.Лисенко. 

Нагадаємо, представники місії ОБСЄ, які проводять спостереження за російським пунктом пропуску Гуково, зазначили у звіті спеціальної комісії, який опублікований на сайті ОБСЄ, що кордон щодня перетинають люди у військовій формі. Протягом тижня місія зафіксувала безліч груп молодих людей в одязі військового зразка, які перетинають кордон в обох напрямках. Спостерігачі також бачили, як кілька разів машини швидкої допомоги евакуювали поранених прихильників так званої «ДНР» на територію Росії.

Фото: dt.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *