ОСТАННІ НОВИНИ

Товари російського походження у Львові маркують «на відчепись»

|

Жителі Львова незадоволені тим, як торгові мережі виконують ухвалу Львівської міської ради про спеціальне маркування товарів російського походження. Активісти Економічного бойкотного руху здійснюють постійний моніторинг ситуації і заявляють, що більшість торгових мереж у Львові маркують товари «на відчепись». Про це Львівському порталу повідомив координатор львівського Економічного бойкотного руху Олег Радик.

За його словами, львів’яни пильно стежать за тим, як супермаркети здійснюють маркування. Вони фотографують торгові полиці і діляться враженнями у соцмережах. У більшості випадків жителі міста фіксують, що супермаркети маркують абияк та ще й незначну частину товарів. Здебільшого триколор з’являється там, де є російський штрих-код. «А ми знаємо, що товар російського походження може ховатися навіть під українським штрих-кодом. Працівники супермаркетів не звертають уваги на країну-виробника, не читають ухвалу Львівської міської ради і не знають, що вважається російським товаром. Наразі ситуація з маркуванням є не дуже втішною», – зізнався Олег Радик.

 

Активіст розповів, що Економічний бойкотний рух у співпраці з міською вадою Львова готує листа для власників і працівників торгових мереж з роз’ясненнями, як правильно проводити маркування товарів країни-окупанта. «Ми підготуємо листа і розішлемо кожному підприємцю, щоб знали як правильно проводити маркування. Думаю, лист потрапить у кожну крамницю. Якщо ж до 24 серпня ситуація не зміниться, розмова відбуватиметься на іншому рівні», – зазначив він.

 

О.Радик застеріг, що у разі невиконання торгівцями ухвали ЛМР про обов’язкове маркування товарів російського походження, активісти Бойкотного руху добиватимуться позбавлення їх ліцензій, розірвання з ними договорів оренди, вдаватимуться до пікетів. «На них чекає шалений тиск і громадський осуд. Що може бути з людьми, які не виконують законів і займаються економічним колабораціонізмом в умовах війни?», – додав О.Радик.

 

Нагадаємо, депутати Львівської міськради 10 липня прийняли ухвалу, якою зобов’язали гуртових та роздрібних торгівців проводити спеціальне маркування товарів російського походження.

Фото: Львівський портал, Економічний бойкотний рух

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *