ОСТАННІ НОВИНИ

У Червоному хресті не знають, яку гуманітарку Росія відправляє в Україну

|

Росія порушила домовленість із Червоним хрестом і відправила гуманітарний вантаж в Україну, не надавши попередньо список того, що знаходиться в вантажівках.Про це в інтерв`ю Deutsche Welle заявив представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Андре Льорш, пише УП.

«Проте до цих пір ми цього списку не отримали. Саме тому нас так здивувала звістка про те, що з Росії все-таки направлена колона гуманітарної допомоги. Ці повідомлення остаточно нас заплутали: тепер ми повинні самі розібратися в тому, що відбувається», – заявив він.

За словами Льорша, у вівторок має відбутися телефонна розмова президента Червоного хреста з президентом Петром Порошенко для того «щоб з`ясувати, що взагалі коїться».

«Основною умовою для нашої співпраці з місією поставок гуманітарної допомоги з Росії є передача нам предметів допомоги для перевірки. В даному випадку передача повинна здійснюватися в офіційній точці на українському кордоні», – пояснив Льорш.

Він додав, що організація сама визначає, хто має отримати допомогу.

За словами представника Червоного хреста, організація робить все для того, щоб залишатися нейтральною і не втягнутою в конфлікт.

Як відомо, раніше колишній президент України Леонід Кучма заявив, що російська гуманітарна колона перетне кордон у Харківській області і попрямує до Луганська.

Він також оприлюднив короткий список того, що знаходиться в вантажівках: продовольство, у тому числі 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного обладнання та ліків, 12 тисяч спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

У свою чергу українська влада наполягає, що не дозволить колоні перетнути український кордон – вантаж повинен бути перекладений в вантажівки Червоного хреста, які будуть орендовані організацією.

Фото:www.newsmarket.com.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *