ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий запевняє, що будівництва в левандівському парку на місці туалетів не буде

|

Вчора, 11 серпня, міський голова Львова Андрій Садовий провів зустрічі з мешканцями, які протестують проти будівництва багатоповерхових будинків на вул.Карманського, 21 та на вул.Повітряній, 16а. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Так, у Левандівському парку чотириповерхівку мають намір збудувати на місці громадських туалетів.

«Я не уявляю, як можна збудувати будинок у парку. Для мене питання будівництва не стоїть взагалі. Його тут бути не може», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Він переконаний, що приватизація нежитлових будівель у парку була здійснена поза правовим полем.

«Ми маємо справу з шахраями, які у 2001 році, не знаю яким чином, отримали право приватизувати громадські вбиральні. Сьогодні ми бачимо документи, що архбудконтроль дозволяє замість тих громадських вбиралень будувати будинок. Є позиція громади, що вони цього не дозволять. Є позиція здорового глузду – є парк, які тут можуть бути житлові будинки. Тому задача сьогодні – заставити всі державні служби працювати згідно з чинним законодавством, і всі неправильні рішення мають бути скасовані.

Ми маємо справу з професійними шахраями, які дурять людей. Тому задача міліції – вивести шахраїв на чисту воду. Бо забудівельник, мабуть, не отримав це безкоштовно, він заплатив великі гроші. Є документи, будується будинок – все законно, а починаємо дивитися – все незаконно. Це є афера, треба виводити усіх на чисту воду.

Я дав команду юридичному управлінню, розпочинаючи з 2001 року і до сьогоднішнього дня підняти усю документацію – яким чином громадські вбиральні віддали під приватизацію, яким чином тут з’явилася будівля», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Щодо призупинення підготовчих робіт, міський голова зазначив: «На превеликий жаль, Інспекція держархбудконтролю не є підрозділом міста, але я скерую відповідного листа представнику держархбудконтролю у Львівській області, поінформую про ситуацію. Я поінформую Віце-прем’єр – міністра, щоб негайно прийняти усі рішення, щоб унеможливити будь-які забудови, що призведуть до надзвичайної ситуації», – сказав Андрій Садовий.

Також міський голова Андрій Садовий зазначив, що потрібно спільно з мешканцями вирішити, яку громадську будівлю для слід було б збудувати на цій території.

У обох випадках мешканці протестують проти будівництва багатоповерхівок, забудовником яких виступає Будівельно-інвестиційна компанія «СБ Груп».

 Фото: Львівський  портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *