ОСТАННІ НОВИНИ

Українські солдати зупинили «шалений» автомобіль на блокпості біля Горлівки (фото)

|

Неприємним сюрпризом для терористів став блокпост сил АТО на одному з ключових шляхів, що з’єднують міста Горлівка та Ясиновата. Тривалий час широкою чотирисмуговою магістраллю бойовики перевозили зброю. Уже за 10 хвилин існування блокпоста з Горлівки на великій швидкості прямувала легкова автівка – повідомили Львівському порталу у прес-центрі АТО.

 

«Вони нас просто не помітили, – розказує боєць Андрій, який і сьогодні охороняє цей блокпост. – Адже ми дуже добре замаскували наші позиції. А коли вони побачили нас, то втікати їм було нікуди. Не зупинившись на сигнал постового, бандити обстріляли наших солдатів з автоматів. На жаль, одного поранили. У відповідь терористи отримали прицільний щільний вогонь групи прикриття. Три шукача проросійських пригод не вижили».

 

Під час огляду легковика військовослужбовці вилучили звідти чималу кількість зброї, понад 20 кілограмів пластичної вибухівки та електродетонатори для підриву. 

«Те, що в автомобілі були росіяни – немає сумніву, – продовжив Андрій. – Всередині автівки ми знайшли надруковані в місті Краснодар книжки. Особливо нас вразило те, що люди, які намагалися вбити нас і які розстрілюють наших дітей, тероризують мирних мешканців, роблять все це під прикриттям православної віри. В машині ми знайшли молитовники та церковну літературу московського патріархату. Як же можна так паплюжити віру?»

 

За даними прес-центру АТО, терористи були одягнуті у російські однострої. А в машині залишились рештки їхніх десантних тільняшок. 

Тепер блокпост став неспокійною точкою. Його ледь не щовечора обстрілюють або з мінометів, або з БМ-21 «Град». Причому ціляться по куполам Української Православної Церкви. Стріляють як з Горлівки, так і з Ясинуватої. Кілька снарядів від російських «Градів» впали неподалік храму. Однак не зачепили його. 

 

«Ми розуміємо, що для бандитів, ми як кістка в горлі, – зазначив командир українських бійців «Палич». – Але звідси ми не відступимо. Шлях постачання для терористів перекрито надійно».

 

Фото: Тарас ГРЕНЬ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *