ОСТАННІ НОВИНИ

На Майдані сьогодні продовжили прибирання

|

На Майдані триває прибирання барикад та наметів, яке планують завершити  до вечора 10 серпня. Про це повідомляє УП.

На місці прибирання працювали експерти-криміналісти, які шукали на місцях барикад вибухові предмети. Зокрема, згідно з повідомленням, було знайдено багато гільз, які лишилися ще з періоду 18-20 лютого.

“Приділяється увага для виявлення об`єктів, які мають значення для  розслідування злочинів, які були скоєні у січні – лютому 2014 року”, – зазначив представник МВС.

За даними правоохоронців, знайдено рештки світлошумових гранат і гумові кулі. Усі матеріали, які вдалося відшукати правоохоронці вилучили, їх використають при подальшому розслідуванні.

Станом на 14:00 на Майдані комунальники прибрали частину ділянки від входу у метро на вул. Інститутській до входу до готелю “Україна”.

Прибирають автомобільні шини, не чіпаючи при цьому бруківки – щойно її намагаються порушити, активісти з залишенців Майдану намагаються цьому завадити.

На вул.Інститутську прибули кілька вантажівок, куди вантажили шини.

У зоні наметів біля Жовтневого палацу  люди, які живуть у них, готуються залишити свої місця, складають речі.  При цьому деякі з залишенців заявляють, що найближчим часом поїдуть воювати до зони АТО.

На Майдані лишається 4 намети, почали розбирати сцену. За даними ЗМІ, цьому наразі ніхто не перешкоджає, сутичок не зафіксовано.

Разом з тим комунальники не чіпають місць, де українці вшановували пам`ять загиблих учасників Майдану під час подій наприкінці лютого та куди приносили лампадки та квіти.

Проїжджу частину на Хрещатику повністю звільнено, однак вулиця лишається перекритою: сюди пропускають лише спецтехніку.

Фото: УП 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *