ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця хоче відмовитись від особистого страхування пасажирів

|

Укрзалізниця планує відмовлятися від особистого страхування пасажирів і запровадити страхування відповідальності перевізника, а також провести відкриті конкурси на всі види страхування на залізниці. Про це повідомив генеральний директор Укрзалізниці Борис Остапюк в інтерв’ю інформагентству УНІАН, передає прес-центр Укрзалізниці.

«Замість страхування від нещасних випадків безпосередньо пасажира, яке пасажир сам собі оплачує, бо це страхування входить у вартість квитка, буде введено страхування відповідальності перевізника, за що і сплачуватиме сам перевізник. До того ж, це дозволить запропонувати пасажиру більш комплексний захист, адже ризики пов’язані не тільки з життям, а з втратою або пошкодженням багажу тощо», – розповів очільник Укрзалізниці.

За словами Бориса Остапюка, страхування відповідальності перевізника – це більш прогресивний та ефективний метод, який використовують всі європейські країни.  Минулого року до такої методики страхування вдалися також залізничники Росії. До того ж, у цьому сегменті можна розвивати конкурентні послуги.

«Це ще один з конкурентних сервісів, за які зможуть змагатися приватні перевізники. Наприклад, один перевізник несе відповідальність тільки за  життя пасажира, хтось додає до цього страхування багажу, а інший перевізник ще й компенсує пасажиру запізнення поїзда», – зазначив очільник залізничної галузі.

Генеральний директор Укрзалізниці повідомив, що до кінця цього року планується провести відкриті конкурси на всі види страхування на залізниці. «До початку створення ПАТ «Укрзалізниця» страхування наших працівників, пасажирів, у сфері вантажних перевезень відбуватиметься за повністю прозорими принципами», – наголосив Борис Остапюк.

 

Фото: PHL

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *