ОСТАННІ НОВИНИ

Канада розширює санкції проти Росії

|

Уряд Канади в середу оголосив про розширення списку санкцій проти РФ, додавши в нього ряд осіб, банків і компаній, пише Тиждень.

Зокрема, в список включені ВТБ, Россельхозбанк, Банк Москви і Російський Національний Комерційний Банк (РНКБ).

У комюніке канадського уряду також зазначено, що санкції запроваджуються щодо Об`єднаної суднобудівної корпорації і лоукостера “Добролет”.

Крім того, під санкції потрапила низка кримських компаній. Зокрема, мова йде про виробників вина “Новий світ” і “Масандра”, компанії, які володіють комерційними портовими спорудами в Керчі та Севастополі.

Загалом, в новому списку значаться 22 компанії і структури.

Також Канада внесла до списку санкцій імена ще 19 громадян Росії і України.

У список, зокрема, потрапили глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров, голова Служби зовнішньої розвідки РФ Міхаіл Фрадков, директор ФСБ Алєксандр Бортніков, секретар Радбезу Ніколай Патрушев та інші високопоставлені силовики і депутати.

Крім того, в списку значаться помічник президента РФ Дмітрій Щоголєв, губернатор Краснодарського краю Алєксандр Ткачов і бізнесмени Константін Малофєєв і Ніколай Шамалов.

Під канадські санкції потрапили також “глава” МВС Криму Сергій Абісов, лідер бойовиків “ДНР” Павло Губарєв і його дружина Катерина Губарєва.

Цим особам заборонений в`їзд до Канади, а їхні активи в цій країні, якщо такі є, будуть заморожені.

Нагадаємо також, що раніше офіційний журнал ЄС оприлюднив спільне рішення країн-членів Євросоюзу щодо запровадження секторальних санкцій проти російської економіки. Документ містить детальний перелік обмежень, накладених на Росію, на юридичних осіб походженням з РФ. Також наведений перелік товарів, які підпадають під обмеження.

Фото:xn--80aqafcrtq.cc 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *