ОСТАННІ НОВИНИ

Українці відмовляються від обідніх перерв

|

Українських працівників можна назвати впертими трудоголіками. За дослідженням Міжнародного кадрового порталу hh.ua, 17% офісних співробітників зізнались, що взагалі працюють без обідньої перерви, перерва кожного другого триває менше години, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними опитування, кожен п`ятий співробітник змушений працювати без перерви через забаганки керівництва, 95% офісних співробітників принаймні одного разу доводилось працювати під час перерви, часто через термінову роботу.

Найчастіше ігнорують обідню перерву ТОП-менеджери: кожен четвертий працює замість обіду.

Менше години витрачають на перерву 37% опитаних, а ще 45% співробітників працюють за стандартною схемою, маючи в розпорядженні годину на відпочинок або їжу.

Обідню перерву офісні співробітники проводять по-різному. 19% опитаних «втікають» із офісу, 37% віддають перевагу тому, щоб не нікуди далеко не зникати з робочого місця, а 44% суміщають обидві стратегії.

Працювати у відведений для відпочинку час доводилось практично всім респондентам. Тільки 5% заявили, що ніколи не працювали під час обідньої перерви.

Майже третина опитаних обідають просто на робочому місці; найчастіше так чинять ТОП-менеджери. У парку на лавочці, тобто на свіжому повітрі, часто їдять 5% офісних співробітників.

Крім основної довгої перерви, на роботі бувають і короткі, під час яких можна із задоволенням випити чаю або кави, поспілкуватись із колегами. Але, тим не менше, 14% опитаних зізнались, що в їх компаніях не прийнято відволікатись від роботи на перерви на каву.

Пити каву під час перерв офісні працівники не поспішають. Більше, ніж половина, використовує цей час для обміну новинами, інформацією, плітками, що не мають стосунку до роботи, а 35% — для розмов ні про що.

Фото: prigotovit-vkusno.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *