ОСТАННІ НОВИНИ

Міліції дозволили примусово доставити депутатів Держдуми до київського суду

|

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про примусову доставку в суд і арешт російського бізнесмена Костянтина Малафєєва, міністра оборони РФ Сергія Шойгу і трьох депутатів Держдуми РФ, передає УП.

Як повідомив речник Генпрокуратури України Юрій Бойченко, відповідне рішення Печерський райсуд столиці ухвалив у вівторок, розглянувши відповідне подання у вівторок.

“Генпрокуратура України направить через МЗС України МЗС РФ документи, за якими в рамках двосторонніх домовленостей зазначені особи будуть повідомлені про підозру і повинні прибути в Україну для надання свідчень”, – підкреслив він.

За словами Бойченка, також своїм рішенням суд наклав арешт на автомобіль “Тигр”, який Жириновський передав “ЛНР”.

Крім того, спікер відомства зазначив, що Генпрокуратура підготує документи для оголошення російських зазначених політиків, чиновників і бізнесмена в міжнародний розшук.

Як відомо, Головне слідче управління МВС України винесло повідомлення про підозру у фінансуванні та організації незаконних збройних формувань на території України низки громадян Росії.

“Послу Російської Федерації в Україні Михайлу Зурабову було направлено повідомлення про виклик Володимира Жириновського, Геннадія Зюганова, Сергія Миронова, Сергія Шойгу і Костянтина Малафєєва для повідомлення про підозру і здійсненні їхніх допитів як підозрюваних”, – повідомила прес-служба МВС.

1 серпня зазначеним громадянам Росії повідомили про підозру про вчинення злочину за ст.258 (сприяння терористичної діяльності), ст.260 (створення збройних формувань та їх фінансування). 

Фото: gazeta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *