ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні звільнять 125 тисяч чиновників

|

В Україні звільнять 30-50% держслужбовців. Відповідні ініціативи були подані Урядом до парламенту у законопроекті “Про спрощення надання адмінпослуг та оновлення державного апарату”, – повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Міністра юстиції Павла Петренка.

“У державному апараті нині працює понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їхньої роботи, порівняно з вітчизняним приватним сектором, вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке сягне 30-50%”, – сказав Міністр юстиції.

Також Петренко каже, що низькі зарплати – одна з головних причин виникнення побутової корупції. Тому, під час скорочення кількості працівників, буде повністю збережено фонд заробітної плати. І ті особи, які прийдуть на посади, отримають реальну конкурентну заробітну плату.

“Державний службовець, який отримує зарплату в 1200 грн не може бути ефективним. В таких умовах він змушений заробляти на життя тими повноваженнями, які має, щоб прогодувати себе і свою сім’ю”, – наголосив він.

Міністр юстиції зауважив, що у час, коли Україна постала перед викликом зовнішньої військової агресії і значних проблем в економіці, державний апарат має складатися з нових, мотивованих, професійних, і патріотичних людей. 

Фото: tatcenter.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *