ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенців можуть мобілізувати лише за їхнім бажанням

|

Переселенці зі сходу можуть бути мобілізовані лише за власним бажанням, як добровольці.

Про це сказав заступник начальника мобілізаційного відділу Міноборони, полковник Олександр  Правдивець, передає Радіо Свобода.

“По-перше, це обов’язок всіх громадян України, справа всього українського народу, тому громадяни, які бажають виконати свій конституційний обов’язок у добровільному порядку можуть звернутись у будь-який військовий комісаріат на території України, і після відповідних перевірок вони будуть призвані на військову службу”, – сказав він.

Правдивець також додав, що військкомати у звільнених від сепаратистів регіонах Донецької та Луганської областей відновлюють свою роботу, і теж проводитимуть мобілізацію.

“Зі всіх питань, які стосуються військового обліку та відновлення документів, необхідно звертатися до військових комісаріатів на звільнених територіях, а якщо ці територіально-адміністративні одиниці знаходяться під контролем терористів, то звертатись потрібно у місто Старобєльськ – там відновлено діяльність Луганського обласного військового комісаріату, або в місто Маріуполь, де відновлено діяльність Донецького обласного військового комісаріату”, – пояснив він.

В Україні вже другий тиждень триває третя хвиля мобілізації. Згідно з даними громадської ради при Міністерстві оборони, мобілізувати планують від 50 до 60 тисяч осіб.

Фото: МОУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *