ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали 300 людей, які допомагали терористам

|

Українські силовики затримали більше 300 осіб, серед яких 11 громадян Російської Федерації та інших країн, які працювали на терористів. Здобуто беззаперечні докази їх участі у терористичній діяльності самопроголошених ДНР та ЛНР – повідомили Львівському порталу у прес-центрі АТО.

Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів на шкоду державній безпеці та територіальній цілісності України. На даний час стосовно них застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

За активної підтримки місцевого населення, на звільнених від терористів територіях організований активний контррозвідувальний пошук диверсійних груп та осіб, які з власної ініціативи приймали участь у організації та незаконній діяльності самопроголошених республік, вчиняли провокації, очолювали, фінансували, координували діяльність бойових груп, а також тих, хто здійснював наведення артилерії та ракетних установок на мирні міста та бойові позиції українських військ.

«Попереджено знищення двома диверсійними групами близько 10 об’єктів життєзабезпечення та транспортної інфраструктури, у тому числі на території Харківської області, виявлено та вилучено значну кількість стрілецької зброї, знешкоджено велику кількість боєприпасів та вибухівки, серед яких два переносних зенітних комплекси «Стріла», протитанкові керовані ракети «Фагот», артилерійські снаряди великого калібру, гранатомети, міни, саморобні вибухові пристрої», – зазначено у повідомленні прес-центру АТО.

Також вдалося припинити канал фінансування терористичної групи, члени якої проходять тренування за межами України і планують в найближчий час взяти участь у збройному протистоянні з силами правопорядку.

Співробітники Антитерористичного центру Служби безпеки України, які працюють у зоні АТО, у тісній взаємодії із Збройними силами України та міліцією продовжують розмінування об’єктів життєзабезпечення, промисловості, громадської інфраструктури, комунальних та приватних будівель.

Фото: justread.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *