ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські учні привезли з В’єтнаму медалі олімпіади із хімії

|

Дві золоті та дві срібні медалі завоювали українські школярі на 46-й Міжнародній хімічній олімпіаді в Ханої (В`єтнам). За сумою загальних балів українські школярі увійшли до трійки найкращих команд світу серед 77 країн-учасниць. Про це Львівському порталу повідомив департамент корпоративних комунікацій Group DF. 

Золоті медалі здобули кияни Роман Діденко (ліцей №100 «Поділ») і Христофор Хохлов (природничо-науковий ліцей №145). Срібло для України привезли Олег Гордійчук і Владислав Нешта, учні Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату. До того ж, золотий призер олімпіади Роман Діденко вперше в історії України набрав рекордну кількість балів – 86,08 – і став другим абсолютним золотим чемпіоном олімпіади, поступившись школяреві з Сінгапуру всього одним балом. Христофор Хохлов посів п`яте місце серед золотих призерів. Усього в хімічній олімпіаді взяв участь 291 школяр.

Міжнародна хімічна олімпіада – престижне щорічне змагання серед школярів старших класів. Цього року 46-а Міжнародна олімпіада проходила з 20 по 29 липня в столиці В`єтнамської Соціалістичної Республіки – місті Ханої. Наступна, 47-а олімпіада, пройде в місті Баку, Азербайджан.

Відбір для національної збірної України проходить серед переможців Всеукраїнської і Менделєєвської олімпіад. Цього року учасниками української збірної стали переможці Всеукраїнської олімпіади з хімії, призери попередніх міжнародних змагань. Зокрема, Христофор Хохлов у 2013 році виграв бронзову медаль на Міжнародній хімічній олімпіаді, а киянин Роман Діденко з учнями зі Львова Олегом Гордійчуком і Владиславом Нештою є призерами Менделєєвської олімпіади 2013 року.

«Перемога українських учнів у цьому інтелектуальному змаганні ще раз доводить, що в Україні багато талановитих дітей, які мають щирий інтерес до такої науки як хімія. Добре, що український бізнес допомагає школярам перевірити свої знання на змаганнях міжнародного рівня», – прокоментував результати олімпіади керівник команди олімпійців Костянтин Гавриленко.

Фото: news.donnu.edu.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *