ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС вимагає розслідувати факт українофобії у болгарському таборі

|

МЗС України обурене і категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору «Містраль» на узбережжі Чорного моря у Болгарії Ігоря Абессінова по відношенню до дітей з України.

Беручи до уваги свідчення родичів українських дітей та очевидців, встановлена ним заборона на демонстрацію і носіння українських національних символів у таборі відпочинку та на цьому ґрунті моральне знущання, якого було завдано дітям з України через демонстративний вияв неповаги до української національної символіки, можуть свідчити про вчинений ним злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалювання ксенофобських настроїв та міжетнічної нетерпимості.

Подібна поведінка є неприпустимою для демократичного суспільства та європейської держави, в якій працевлаштований цей громадянин, та не може залишитися без належної реакції української та болгарської сторін.

МЗС України надсилає ноту до зовнішньополітичного відомства Республіки Болгарія з проханням надати правову оцінку діям Ігоря Абессінова, провести розслідування цього інциденту та вжити заходів, щоб не допустити побідних випадків у майбутньому.

З метою надання необхідного консульсько-правового захисту та сприяння українським дітям, а також з’ясування усіх обставин, до місця інциденту прибув український консул.

Справа перебуває на особливу контролі МЗС та Посольства України в Республіці Болгарія.   

Раніше повідомлялось, що у болгарському таборі знущаються над українськими дітьми. 

На фото скріншот туристичної компанії «Містраль»
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *