ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львова погрожує недобросовісним перевізникам позбавити їх ліцензій

|

Прокуратура Львова ініціювала проведення управлінням Укртрансінспекції у Львівській області ґрунтовної перевірки дотримання ліцензійних умов підприємствами, які обслуговують автобусні маршрути у міському сполученні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служба відомства.

Підставою цього стали результати комплексної перевірки, проведеної прокуратурою із залученням органів контролю, з питань дотримання вимог чинного законодавства у сфері транспорту посадовими особами Львівської міської ради та згаданих підприємств.

Зазначимо, що вказаною перевіркою не виявлено порушень у розрахунках нових тарифів з перевезення, затверджених міською радою, однак зафіксовано численні порушення законодавства щодо безпеки та якості пасажирських перевезень і, водночас, відсутність реального впливу ЛМР на вирішення цієї проблеми.

Зокрема, у діяльності всіх підприємств-перевізників встановлено факти випуску на лінію транспортних засобів із незадовільним технічним станом, що призводить до вчинення дорожньо-транспортних пригод і ставить під загрозу життя пасажирів. Так, з вини водіїв ліцензованого пасажирського автотранспорту цьогоріч скоєно уже п’ять ДТП, внаслідок яких одна людина загинула та 11 травмовано.

Крім цього, перевізники не дотримуються правил перевезень та, всупереч законодавству, не забезпечують належного обліку виручених за надані послуги коштів.

За такі порушення органи контролю та Державтоінспекції застосували штрафні санкції відносно згаданих транспортних фірм та склали на їх службових осіб адміністративні протоколи.

Відтак, прокуратура міста Львова внесла подання Львівському міському голові з вимогою негайно вжити заходів, спрямованих на покращення якості послуг у зазначеній сфері. Поставлено питання про притягнення посадовців міської ради, які не виконують покладені на них обов’язки щодо контролю за організацією перевезень, до відповідальності.

Фото: Львівський портл  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *