ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських трамваях будуть схеми пересадок на інші маршрути

|

У трамвайних маршрутах № 1, 2, 3, 5, 9 та частково на маршруті №4 буде встановлено нові бокові таблички та схеми маршруту, які розробив львівський дизайнер Єгор Каліберда. На інших маршрутах вони будуть оновлені трохи пізніше. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на ЛКП «Львівелектротранс».

«Ідея прийшла десь в грудні минулого року. Мені не дуже подобались таблички, які були в наших трамваях і я довго думав, що в них не так. А потів вирішив, що хочу їх змінити. Коли почав робити таблички, зрозумів, що не має загальної схеми маршрутів трамваїв. Оскільки хотілось кожен маршрут відзнакувати кольором, то прийшлось зробити схему, де потрібно було узагальнити усі маршрути, підібрати кольори для кожного і після  цього переходити до табличок.

Таблички двосторонні, на зовнішній стороні великими буквами будуть написані основні зупинки: наприклад, де великий потік людей, або кінцеві зупинки. Зазвичай, там 5-6 зупинок. Шрифт для них обирався спеціально, він досить широкий, щоб читати під великим кутом. Шрифт для номерів маршрутів розроблявся мною особисто, тому що існуючі не підходили. Номери зроблені на білому фоні чорними цифрами, як і написи на табличкам. Це зроблено для того, щоб люди з вадами зору могли краще розпізнавати весь текст, тому що вища контрастність допомагає сприйняттю тексту. На внутрішній стороні є лінійна схема маршруту з вказанням пересадок та перетинів з іншими маршрутами. Ідея прийшла, коли я зрозумів, що люди постійно питаються, де їм пересісти на інший трамвай. Завдяки цим лінійним схемам з пересадками, ці питання закриваються. Це подарунок місту, ЛКП «Львівелектротранс», бо це те, що мені самому приємно», – розповів Єгор Каліберда, дизайнер.

«Ми вирішили розділити схему трамваїв та тролейбусів. Адже є 10 маршрутів трамваїв та 10 тролейбусів, в їх загальній схемі дуже важко буде розібратися. Тому зараз ми розглядаємо усі можливі варіанти реалізації схем та бокових табличок для тролейбусів», – зазначила Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

Крім того, що схему маршрутів можна побачити в вагонах, її можна роздрукувати та поширювати через Інтернет.

Фото: Львівський портал  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *