ОСТАННІ НОВИНИ

Літаки Су-25 могли збити ракетою із території РФ – РНБО

|

Два літаки Су-25, які у середу були збиті в районі Савур-Могили Донецької область, були атаковані, за попередньою інформацією, з боку РФ, пише УП.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

 

“Сьогодні в районі селища Дмитрівка 4 штурмовики Су-25 надавали вогневу підтримку підрозділам ЗС на кордоні нашої держави. Після успішного виконання завдання нашими льотчиками їх було обстріляно із зенітно-ракетного комплексу потужної дії”, – повідомив Лисенко.

“Попри протиракетні маневри та відстріл теплових пасток 2 наші літаки на висоті5200 метрівбуло підбито. За попередньою інформацією запуск ракет був здійснений із території Російської Федерації”, – наголосив речник Інформцентру РНБО.

Він зазначив, що це одна із версій.

“За попередніми даними, ці літаки були збиті не терористами, оскільки ПЗРК не мають такої висоти ураження. Літаки були підбиті на висоті5200 м. Це висота для протиповітряних комплексів, яка є притаманна лише для ракетних комплексів потужної дії”, – додав Лисенко.

Він пояснив, що оскільки це сталося в районі Савур-Могили, то за попередньою інформацією, саме з-за кордону було вистрілено ці ракети.

Наразі слідство триває. Про долю екіпажів інформація із міркувань безпеки не розповсюджується.

Він зазначив, що терористи не заявляли про те, що цих військових взято в полон.

Лисенко висловив сподівання, з ними все гаразд.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в районі Савур-Могили збито два воєнних літаки.

Фото: news.bigmir.net 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *