ОСТАННІ НОВИНИ

До місяця часу в Україні може з’явитися мобільний зв`язок 3G

|

До 15 серпня в Україні має з`явитися повноцінний мобільний зв`язок 3G. Відповідний указ сьогодні, 23 липня, підписав Президент України Петро Порошенко. Про це інформує Focus.ua.

«Україна – майже остання держава в Європі та Азії, яка залишається без розвиненого зв`язку третього покоління. Саме тому Глава держави звертає увагу на необхідність модернізації цього напряму», – сказав заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків. 

Також Шимків наголосив на тому, що впровадження в Україні системи мобільного зв`язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (3G/UMTS) сприятиме розвитку економіки, національної інформаційної інфраструктури, ресурсів та впровадження новітніх технологій. 

«При належній організації та проведенні відкритого тендеру Державний бюджет України від продажу ліцензій отримає протягом 4-6 місяців близько 3 млрд. грн.  А Міністерство оборони України за договором  конверсії – близько 2 млрд. грн. На розвиток системи зв`язку. У той же часом буде створена основа для додаткових інвестицій операторів в телекомунікаційну галузь України в розмірі не менше 5 млрд. грн. протягом 2014-2015 років», – підкреслив Дмитро Шимків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *