ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко хоче, щоб світ визнав «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями

|

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом, під час якої передав співчуття нідерландському народу у зв’язку з трагедією літака MH-17. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

«Український народ і я особисто сприйняли загибель Ваших співвітчизників дуже близько до серця», – наголосив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що тисячі українців зараз несуть квіти до голландського посольства у Києві і демонструють своє співчуття громадянам Нідерландів. Також Глава держави запевнив, що за його дорученням Уряд робить все можливе для того, щоб розслідування обставин терористичного акту велося під міжнародною егідою ICAO. Зокрема, Петро Порошенко повідомив, що запросив представників Нідерландів, разом з представниками інших країн, чиї громадяни також загинули, взяти участь у складі роботи комісії.

Президент зазначив, що представники ОБСЄ вже знаходяться на місці. Вчора, незважаючи на досягнуту домовленість, представників ОБСЄ було обстріляно.

«За наявною інформацією, сьогодні європейські експерти повернулись, але їм знов заважають у роботі, не дають можливості збирати докази, брутально поводяться з тілами загиблих. Ми вважаємо, що ця ситуація є неприпустимою. Ми не допустимо перешкоджання у роботі комісії і того, щоб представники інших країн не мали можливості провести об’єктивне дослідження», – заявив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що готуються міжнародні юридичні позови, щоб так звані “ЛНР” та “ДНР” були визнані терористичними організаціями у світі.

«Я впевнений в тому, що суд над терористами має відбутися обов’язково», – заявив Петро Порошенко.

Фото: Facebook 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *