ОСТАННІ НОВИНИ

Встановлено хто і звідки збив Боїнг-777 - СБУ

|

СБУ практично точно встановила місце запуску ракети, що вразила літак “Боїнг-777” Malaysia Airlines 17 липня. Про це на брифінгу заявив керівник департаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда, пише Інтерфакс-Україна.

«Запуск ракети системи “БУК” було здійснено з району смт Сніжне (Донецька область), контрольованого бойовиками, однак в інтересах слідства ми не розголошуємо точного місця, про яке маємо практично достовірні дані», – сказав В.Найда.

Найда стверджує, що запуск здійснили російські військові фахівці, а наказ віддавав керівник групи бойовиків Ігор Безлер (“Біс”).

«Росія зобов`язана надати нам імена осіб, що здійснили запуск ракети», – наголосив він.

Як повідомляв Львівський портал, 17 липня у Донецькій області збито малайзійський пасажирський літак «Malaysia Airlines», який вилетів з Амстердаму (Нідерланди) до Куала-Лумпуру (Малайзія). Відповідно до перших повідомлень, загинули 295 людей, що перебували на борту, зокрема 280 пасажирів і 15 членів екіпажу. 

Між тим російські ЗМІ та терористи наввипередки пишались тим, що збито транспортний літак Ан-26 ВПС України, зброєю, якою терористи можуть атакувати літаки на великій висоті. Так раніше було збито літак АН-26, який йшов на висоті понад 6 тисяч метрів.

Коли виявилось, що збито літак цивільної авіації, рупори кремля та терористи почали перекладати провину на українських військових.

Міноборони РФ заявило, що «Боїнг» збили українські ЗСУ.

Президент РФ Володимир Путін також вважає, що у катастрофі літака винна Україна.

Учора на сторінці «ВКонтакте» лідера збройних формувань «ДНР» Ігоря Гиркина (Стрєлкова) зафіксована підміна повідомлення про збитий нібито українському АН-26, який в результаті виявився малайзійським «Боїнгом».

Однак в Міністерстві оборони України повністю відкидають звинувачення на свою адресу. За весь період проведення антитерористичної операції, зенітно-ракетні комплекси Збройних Сил України не застосовувалися. 
За інформацією віце-президента «Малайзійскі авіалінії» Хейба Гортера, на борту Boeing 777 перебували 154 громадянина Нідерландів, 27 австралійців, 23 малайзійці, 11 індонезійців, шість британців, по чотири громадянина Німеччини та Бельгії, троє філіппінців і один канадець. Громадянство решти пасажирів поки залишається не встановленим.

За останніми даними, які оприлюднили закордонні ЗМІ, у катастрофі загинуло 298 людей.

У МВС заявили, що вночі 18 липня зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого був проведений пуск ракети в «Боїнг», вивезений на територію РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *