ОСТАННІ НОВИНИ

В полон до терористів потрапили двоє військовослужбовців із Львівщини

|

Двоє військовослужбовців із Львівщини потрапили в полон до терористів на Сході України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Зниклих військовослужбовців Тараса Матвісіва (Львівський прикордонний загін, в/ч 2144) та Валерія Виноградова впізнали у відеоролику про полонених на Сході України. Про це повідомила Львівську обласну державну адміністрацію рідна сестра одного із захоплених військовослужбовців.

Голова облдержадміністрації Ірина Сех скерувала звернення щодо розшуку та порятунку військовослужбовців Матвісіва Т.М. та Виноградова В.Б. голові СБУ Валентину Наливайченку, міністру МВС Арсену Авакову, прокурору Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Миколі Лисому, начальнику управління СБУ у Львівській області Віктору Андрейчуку та начальнику УМВС України у Львівській області Дмитру Загарії.

Як йдеться у зверненні, Тарас Матвісів був скерований в розпорядження Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ для подальшого проходження служби та не прибув до місця призначення.

Зі слів сестри військовослужбовця, невідомі особи зняли його з поїзда у м.Донецьку під час слідування до нового місця служби. Після чого сестра Тараса Матвісіва впізнала брата на відеоролику, розміщеному на відеохостингу YouTube (Пленные украинской армии: «С нами в плену обращаются лучше, чем в армии»).

16 липня до облдержадміністрації звернувся Виноградов В.Б. з проханням допомогти розшукати військовослужбовця Виноградова Валерія Борисовича, який 15.06.2014 був направлений з військового госпіталю (ВМКЦ Західного регіону, м.Львів) у свою військову частину (м.Калинів Самбірського району Львівської області). Валерій Виноградов повинен був взяти особисті речі та повернутись назад у госпіталь для лікування. 17 червня рідного брата військовослужбовця було поінформовано, що останній не повернувся і щодо нього порушено кримінальну справу. Брат впізнав Валерія Виноградова на цьому ж відео.

Ірина Сех просить СБУ та МВС застосувати всі можливі методи для звільнення заручників з російського полону.

Фото: espreso.tv 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *