ОСТАННІ НОВИНИ

Коли керівництво держави зрозуміє, що Донбасу потрібна не АТО, а повноцінна армійська оборона?

|

Час на реагування може стати критично-небезпечним фактором, – пише на своїй сторінці у facebook народний депутат Анатолій Гриценко

«Державний кордон України перетинають російські літаки-винищувачі, бойові вертольоти, безпілотні літальні апарати (розвідники), системи залпового вогню “Град”, самохідні артилерійські установки, танки і броньовані машини піхоти, вантажівками через кордон доставляються зброя і боєприпаси для підтримки операцій терористів. На території України діють російські військові-диверсанти. Російський винищувач ракетою збиває український літак-штурмовик, російські системи “Град” наносять вогневі удари по нашим військам. Росія продовжує стягувати війська в прикордонні з Україною райони, облаштовує там вогневі позиції. 

Які ще ознаки військової агресії потрібні, аби керівництво держави усвідомило, що на Донбасі – вже давно не АТО має бути, а повноцінна армійська оборонна операція по захисту України від вторгнення з боку Росії? Адже очевидно, що Путін діє за власним планом збройної агресії, “мирний план Порошенка” він відкинув і виконувати не збирається. 

За цих умов, пропоную Президентові України: 

1. Невідкладно скликати засідання РНБО і прийняти відповідальні рішення по організації оборони країни від зовнішньої агресії. 
2. Оголосити воєнний стан на Донбасі та в прилеглих областях. 
3. На базі Генерального штабу Збройних Сил утворити Ставку Верховного головнокомандувача. 
4. Начальнику Генштабу – Головнокомандувачу ЗС оперативно підпорядкувати всі наявні військові сили та засоби інших військових формувань. 
5. Управління обороною країни на стратегічному рівні Президентові взяти на себе особисто, в статусі Верховного головнокомандувача Збройних Сил», – пише нардеп.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *