ОСТАННІ НОВИНИ

Надія Савченко розповіла, як її з мішком на голові вивезли на територію РФ

|

Під час розмови з консулом України в Росії Геннадієм Брескаленком заарештована льотчиця Надія Савченко розповіла, як її вивезли на територію Російської Федерації, повідомляє ТСН.

За словами Надії, терористи відвезли її у Луганськ. Звідти з мішком на голові льотчицю перевезли до Красного Луча. З Красного Луча транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

Савченко спростувала заяви Слідчого комітету РФ про те, що вона потрапила у Росію начебто під виглядом біженки. Також Надія розвіяла чутки про те, що вона начебто підписала в СІЗО якісь документи та зізнання.

Факт незаконного вивезення українки на територію РФ підтверджує і її російський адвокат Марк Фейгін, він сьогодні також зустрівся з підзахисною.

За словами полоненої, її утримують в нормальних умовах, тортур на допитах не застосовували.

Однак, протягом 8 днів Надія голодувала, вимагаючи зустрічі з консулом. Голодування полонена завершила сьогодні.

Також Надія повідомила, що спортивний костюм, в якому вона зараз знаходиться у СІЗО, їй подарував слідчий, адже доправили її у брудній формі. В кишеню льотчиці підкинули 7 тис. рублів, аби довести, що вона могла власним коштом виїхати в РФ.

Після заяв Надії Савченко та її захисника про незаконне вивезення, українська сторона вимагає негайно видати полонену Україні.

Нагадаємо, консулу України в Росії 9 разів відмовляли у зустрічі з українською льотчицею Надією Савченко, хоча за міжнародною угодою мали дозволити побачення до 13 липня.

Фото: inforesist.org 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *