ОСТАННІ НОВИНИ

За часів Януковича близько п’яти тисяч підприємств зазнали рейдерських захоплень

|

Загальна кількість підприємств, які зазнали рейдерських захоплень протягом перебування на президентських посаді Віктора Януковича, склала близько п’яти тисяч. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції керівник Антирейдерського асоціації України Володимир Остапенко, передає УНІАН.

За його словами, рейдерських захоплень при Януковичу піддавалися цілі галузі економіки. За оцінкою Остапенка, щорічна сума угод по незаконному перерозподілу власності становила близько $7 млрд.

За словами народного депутата України, голови парламентського комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександри Кужель, на сьогодні перед законодавчою і виконавчою владою, правоохоронними органами стоїть завдання з наведення законності в даному питанні.

За її інформацією, на даний час в її парламентський комітет надійшло 78 запитів від підприємців, які постраждали внаслідок рейдерських захоплень.

Кужель також повідомила, що спроби рейдерських захоплень тривають і після зміни влади в Україні. Величезна кількість випадків рейдерства, за її інформацією, зафіксовано в Криму, після окупації цієї української території Росією. Зокрема, за її словами, рейдерським атакам піддаються середні та дрібні підприємці, в першу чергу, власники невеликих об`єктів нерухомості, готелів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *