ОСТАННІ НОВИНИ

На материнські протести терористи реагують знищенням їх синів-вояків

|

Найбільш гучні трагедії та чисельні жертви українські військові отримують після пікетів військових частин постійної дислокації матерями та жінками тих, хто бере участь в АТО. Ворог бере до уваги цю інформацію й реагує на неї наступним чином: цілеспрямовано завдає ударів по позиціях тимчасової дислокації військових, чиї родичі виходили з протестами. Відтак досягається найбільшого нагнітання ситуації у суспільстві та розгойдується негативний процес всередині держави. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції на тему: «Чому військове керівництво залишило напризволяще бійців 24-ї окремої Залізної механізованої бригади під Зеленопіллям?», заявив військовий експерт Володимир Гулима, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами В. Гулими, Україна має справу з дуже підступним, підготовленим і непростим ворогом, який відслідковує морально-психологічні моменти і завдає ударів по найвразливіших місцях.

«Найбільш гучні трагедії, які потягли за собою найбільш чисельні жертви із військових частин, які мають місце дислокації на Західній Україні, і відбувались саме після того, як у пунктах постійної дислокації відбувалися масові заходи протесту з боку їхніх матерів та жінок. Заходи сімей, які хочуть привернути увагу до проблем українських військових мають бути більш продуманими. Противник масовим залякуванням намагається розхитати ситуацію в регіоні на подобі того, як це відбулось із 24-ю окремою Залізною механізованою бригадою. І вони (Російське головне розвідувальне управління – ред.) продовжуватиме в тому ж дусі. Такі необдумані акції протесту можуть й надалі піддавати небезпеці наших бійців», – наголосив колишній військовий.

Водночас він переконаний, що мовчати з цього приводу теж не можна, однак нагальні питання й проблеми військових слід вирішувати у правовому полі.

«Мовчати не треба. Усі проблеми необхідно вирішувати більш правовими методами. У нас є Міністерство оборони, прокуратура за наглядом у військовій сфері, є військова контррозвідка, військова служба правопорядку. Якщо відомі конкретні факти зловживань чи порушень стосовно військовослужбовців, то дружини, матері та інші близькі можуть звернутись із офіційним позовом у відповідні відомства. Своє подання можна супроводжувати висвітленням у ЗМІ. Потрібно вимагати конкретних рішень, адже будь-які посадові особи мають відповісти на запит чітко у встановленому для цього законом порядку. Якщо вони цього не зроблять, то можна таких посадових осіб долучати до відповідальності. Усі ці нагальні питання слід вирішувати у правовому полі. Виняткова картинка по телеканалах не може бути ефективним рішенням. Родичі військових повинні ретельно продумувати свої кроки, щоб вони йшли на користь, а не шкодили їхнім близьким», – переконаний експерт.

Водночас він додав, що родичі та самі солдати повинні бути виваженіші в оцінках дій військового керівництва та обережні з приводу розголошення своїх позицій та оснащення. Особливо, коли інформацію на відстань передають через телефон мобільних операторів, чиї акціонери – росіяни.

«Ми забуваємо, що у нас війна, а мобільні телефони у цій війні – негативний чинник. Оператори Київстару та МТС прослуховуються ворогом на 100 відсотків», – переконаний В.Гулима.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *