ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перебувають близько 370 переселенців із Донбасу

|

На території Львівської області зараз знаходиться орієнтовно 370 жителів тих районів Луганської та Донецької областей, які вже звільнені від терористів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної держадміністрації.

«До кінця тижня маємо проаналізувати ситуацію, з’ясувати точну кількість тимчасових переселенців з Донецької та Луганської областей, які зараз проживають на Львівщині, але вже хочуть повернутись додому, адже їхні рідні міста і села звільнені. До кінця тижня маємо спланувати як їм допомогти з поверненням», – таке доручення дала голова Львівської ОДА Ірина Сех на нараді з головами РДА, міськими головами та керівниками структурних підрозділів Львівської облдержадміністрації.

Зараз, за даними департаменту соціального захисту Львівської ОДА, на території Львівської області перебуває 150 мешканців з Луганської та 220 з Донецької областей, зокрема жителів тих районів, які вже визволені від терористів. Частина із тимчасово переселених вже заявили про намір повернутись додому.

А загалом у Львівській області перебуває 3,5 тис. переселенців з Криму та східних областей України. Усі соціальні виплати вони отримують вчасно і в повному обсязі.  Їхнє розміщення та харчування, як нагадала керівник Львівщини Ірина Сех, буде частково компенсовано. Згідно із постановою Кабінету Міністрів України, Львівщина має потримати для виплати таких компенсацій 10, 3 млн. грн. 

Також голова Львівської ОДА Ірина Сех закликала керівників районів та міст області уточнити дані щодо тимчасових переселенців. «Працюємо індивідуально з кожною сім’єю, щоб зрозуміти хто збирається залишатись тут надовго, а хто збирається їхати. Мусимо це зробити, адже попереду зима і необхідно знати потребу у житлі для переселенців», – сказала Ірина Сех.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *