ОСТАННІ НОВИНИ

До Надії Савченко не пускають українського консула

|

Росія досі не пускає українського консула на зустріч до незаконно вивезеної в РФ української льотчиці Надії Савченко, яка зараз утримується у воронезькому СІЗО.

Про це розповів генеральний консул України в Москві Геннадій Брескаленко, який вже декілька днів намагається отримати доступ до затриманої, – передає Укрінформ.

“На сьогодні я поки що не зустрівся з Надією Савченко. Планую, що буде зустріч, а коли – невідомо. Поки мені не дають з нею зустрітися”, – сказав Брескаленко.

Раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що Україна вимагає від російської сторони “негайно відпустити Надію Савченко із в`язниці і повернути її на Батьківщину”, а перед цим допустити українського консула до українки для того, щоб “надати їй консульську правову допомогу і, нарешті з`ясувати безпосередньо від неї усі обставини того, як вона потрапила туди”.

 “Консульська конвенція має на увазі, що у разі затримання громадянина консульство держави, громадянкою якої є затримана, має право негайно отримати доступ до цього громадянина”, – підкреслив він.

Як відомо, терористи взяли Савченко у полон на Сході України. Пізніше з`ясувалося, що вона знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Суд Новоусманського району Росії заарештував її на два місяці — до 9 вересня.

Міністерство юстиції звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко перебуває на території Росії як заручниця.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *