ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники отримали в подарунок 30 цуценят

|

Державна прикордонна служба України отримає від Кінологічної спілки України 30 цуценят собак службових порід. Всі вони будуть передані на безоплатній основі. Про це Львівському порталу повідомили у у відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Держприкордонслужби України.

Перші 10 цуценят породи «німецька вівчарка» передали кінологам-прикордонникам 10 липня в Окремій комендатурі охорони і забезпечення Держприкордонслужби, що в Бортничах. У заході взяли участь президент громадської організації Георгій Оніщенко, який і привіз майбутніх чотирилапих охоронців кордону, начальник кінологічного відділу Адміністрації Держприкордонслужби Михайло Вдовенко та представник Кінологічного навчального центру прикордонного відомства Юрій Орищин.

 

Далі передані собаки будуть направлені для підготовки у Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України у Великих Мостах. Вже після отримання необхідних навиків вони разом з кінологами відправляться для проходження служби на ділянки Луганського та Донецького прикордонних загонів.

 

Крім того 2 цуценят породи бельгійська вівчарка (малінуа) представники Кінологічної спілки України вже передали Державній прикордонній службі. Їх для посилення кордону передали 5 червня кінологам Сумського прикордонного загону. Ще 5 цуценят породи «бельгійська вівчарка (малінуа)» будуть передані  кінологам  Національної  академії Держприкордонслужби України до 30 липня цього року у місті Одесі.

Зазначимо, що останній раз прикордонне відомство безоплатно отримувало собак службових порід від недержавних кінологічних організацій ще в 1991 році.

Фото: ДПСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *