ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму окупанти взялись за церкви Київського Патріархату

|

Декілька десятків бойовиків Салгирського козацтва та їх прихильників влаштувати біля Собору святих рівноапостольних Володимира та Ольги незаконну акцію, спрямовану проти УПЦ КП. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Крим.Реалії

Як повідомили у Кримській єпархії УПЦ КП, в цей момент у храмі перебували віруючі, які були на літургії або прийшли помолитися пізніше.

«Їх налякали дії людей у камуфляжній та козацькій формі, які були налаштовані агресивно та тримали в руках плакати із звинуваченнями Київського Патріархату у політичній діяльності», – зазначили у єпархії.

«Казаки», які зібралися біля храму, кажуть, що охороняють «мирне зібрання», «щоб не було усіляких сутичок», повідомляє Крим. Реалії.

Члени Кримської республіканської общини Салгирського козацтва відомі своєю участтю у погромі церкви Покрови Пресвятої Богородиці у с. Перевальне під Сімферополем, під час якого постраждали парафіяни храму та їх майно.

Архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент звернувся до поліції з вимогою попередити порушення правопорядку та захистити права віруючих.

Однак у черговий частині поліції Сімферополя заявили, що люди мають право протестувати проти Київського Патріархату, оскільки в його головному храмі в Криму нібито збирається українська самооборона.

«У Кримській єпархії УПЦ КП розцінюють такі неправдиві заяви працівника силової структури як свідчення його непрофесіоналізму, безвідповідальності та провокування ним загострення ситуації», – заявили в УПЦ КП.

До Собору в Сімферополі прибули поліцейські, після чого бойовики Салгирського козацтва та їх прихильники розійшлися.

«Останні місяці Кримська єпархія УПЦ КП та її віруючі постійно піддаються тиску, залякуванням та дискримінації з боку шовіністичних та антихристиянських сил», – зазначили в єпархії.

Разом з тим, як повідомляє Крим. Реалії, жителі Криму не виключають повторення подій, що сталися 1 червня у селі Перевальному Сімферопольського району Криму, коли храм захопили «казаки».

Після погрому у с. Перевальне архієпископ Климент звернувся до керівництва виконавчих структур Криму з пропозицією видати постанову про недопущення протиправних дій стосовно віруючих УПЦ КП та майна духовенства й парафіян.

Влада Криму не відреагувала на цю пропозицію.

«Останні події нагадують про її актуальність та необхідність гарантувати кримським православним реалізацію законних прав на свободу віросповідання, розслідувати злочини, вчинені проти віруючих та притягнути винних до відповідальності», – зазначили в Кримській єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *