ОСТАННІ НОВИНИ

Львову презентують «Бомжів Донбасу»

|

9 липня, книгарня “Є” та літературна аґенція «Discursus» запрошують на презентацію книжки Олексія Чупи «Бомжі Донбасу. Homo Profugos». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

За словами відомого львівського письменника Юрка Іздрика коли доля цілої країни вирішується на територіях довкола Донецького басейну, книжка автора з Макіївки під назвою «Бомжі Донбасу» виявиться гостросоціальною публіцистикою або ж т. зв. «чорним реалізмом».

«Певну неоднозначність вносить хіба підзаголовок «Homo Profugos» (людина-вигнанець, бурлака), формально дублюючи назву, а по суті — маркуючи текст латиною, що може слугувати своєрідним фейс-контролем на вході в романний простір. Латина немов застерігає: не все тут так просто, як видається, а отже, не варто надто покладатися на очікування очевидного», – зазначив Юрко Іздрик.

Як вважає сам автор суть цього тексту полягає у спробі по-іншому, якось провокативно, чи що, поглянути на історію України, особливо на ту частину України, де  Олексій Чупа мешкає

Презентація книжки «Бомжі Донбасу. Homo Profugos» відбудеться в книгарні «Є», що на проспекті Свободи,7. Вхід вільний.

Довідка

Олексій Чупа народився та мешкає в Макіївці Донецької області. Працює на металургійному заводі. Свого часу написав збірку віршів «Українсько-російський словник» і заявив про себе як про одного з найцікавіших молодих поетів українського Сходу. Олексій є засновником донецького слему, учасником багатьох мистецьких заходів по всій Україні. Цьогоріч вийшовйого дебютний роман «Десять слів про Вітчизну», після чого про автора заговорили як про молодого, але зрілого прозаїка. «Бомжі Донбасу» – другий роман письменника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *