ОСТАННІ НОВИНИ

Під Слов’янськом люди радіють появі української гвардії – Аваков

|

Сили АТО ведуть бої з терористами в Миколаївці, в безпосередній близькості від Слов`янська. Квартал за кварталом, спільними діями збройних сил, Національної гвардії і спеціальних підрозділів МВС селище звільняється від бандитів зі зброєю. Велика частина Миколаївки вже під контролем українських сил. Про це написав міністр оборони Арсен Аваков у своєму Фейсбук.

«Заслухав доповідь генерала Нацгвардії Балана, що керує операцією безпосередньо з лінії бою: «Працюємо вже восьму годину. Нормально просуваємось, хоч і повільно. Зате без втрат! Після вчорашнього жорсткого зіткнення опір терористів послабшав. Особливо молодці хлопці з батальйону «Київ-1», які сьогодні вже другий день в боях. Задоволений їхньою готовністю. Вони ведуть себе дуже впевнено.

До лікарні, взятої під контроль українськими силовиками, звернулася за допомогою велика кількість поранених, як бойовиків, так і мирних громадян. Усіма займаються медики.

Виявили 150 жінок і дітей, які переховувалися від терористів і війни в підвалі центру культури. Всім надали першу допомогу. Також звернувся з проханням до харківського губернатора Ігоря Балути, аби спільно організували евакуацію на час бойових дій в Харківську область».

Також А.Аваков поцікавився, як місцеві люди зустріли наших гвардійців.

«Прийняли добре, були раді і дуже доброзичливі. Вони вимучені. Жінки кажуть, що натерпілися за ці дні і попросили на кілька днів їх евакуювати, аби заспокоїти дітей та відпочити від постійної напруги. Зараз організовуємо цей процес на кілька днів. Сподіваюся цього вистачить, щоб у Слов`янську повернути людям звичне мирне життя», – повідомив Микола Балан, пише міністр.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *