ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться фестиваль вуличних видів спорту

|

У неділю, 6 липня, на площі перед Оперним театром відбудеться фестиваль Yarych Street Fest. Упродовж дня кращі спортсмени з України, Росії та Білорусі даватимуть майстер-класи й показові виступи зі стріт воркауту, паркуру, брейкдансу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.  

У рамках фестивалю також відбудеться чемпіонат із вуличного баскетболу 3х3, призовий фонд якого становить 15 тисяч гривень. Окрім того, глядачів здивують фіналісти програми «Україна має талант» – фрістайлери «Герої площадок».

«Минулого року ми провели перший такий фестиваль, тоді вдалося зібрати 101 команду, три з яких були з Європи. Цього року ми розширюємо розважальну програму як для молоді, так і для старших людей. Загалом буде сім спортивних площадок на площі біля Оперного театру. Одна з цих ділянок буде зі справжньою баскетбольною стійкою NBA, буде площадка, вкрита карематами, де аніматори допомагатимуть дітям розважатись та займатись. Малеча зможе спробувати себе у техніці малювання фейс-арт. Цього року новинкою заходу стане графіті-фест – буде встановлено 8 площин розміром 2.5 на1.5 метри, на яких художники графіті творитимуть на тему «Україна єдина», а публіка обиратиме кращу роботу, автор якої отримає цінні призи. Окрім цього будуть змонтовані рампи для виступів велосипедистів у різних дисциплінах. Спортсмени з паркуру та ворк-ауту будуть демонструвати свою силу та вправність», – зазначив Іван Попович, організатор фестивалю «Yarych Street Fest».

Також встановлять штучні рампи для виступів велосипедистів, величезний залізний куб, де свої вміння демонструватимуть спортсмени, що займаються паркуром та ворк-аутом. Будуть команди зі Львова, Тернополя та Києва.

Виступить львівська команда з брейк-дансу West da crew, а також неймовірну програму слем-данків представлять баскетболісти з різних країн.

«Будуть проводитись змагання з баскетболу у різних категоріях, всюди будуть визначатись переможці, які отримають цінні призи та грошові чеки. Цього року загальна сума нашого призового фонду піднялась та складає 15 тисяч гривень. На сьогодні до участі у фестивалі зареєструвалось вже 12 команд з-за кордону і це не може не тішити», – додав Іван Попович.

Фестиваль «Yarych Street Fest» вже став традиційним. Минулого року його відвідало близько 1500 спортсменів з усієї країни та країн-сусідів. Зокрема, 101 українська команда із вуличного баскетболу, 2 з Польщі та 3 з Росії та Чехії. 

«Є багато молоді, яка захоплюється спортом, але, зазвичай, це відбувається десь у подвір’ях, не організовано, і саме тому ми хочемо долучити до цього якомога більше людей, які побачать, що за допомогою спорту можна досягти великих результатів у багатьох сферах», – розповіла Оксана Казанчук, директор з маркетингу ТзОВ «КФ «Yarych».

Окрім того, в рамках підготовки фестивалю проводиться реконструкція скейт-парку, що знаходиться біля Порохової вежі.

«Ми робимо реконструкцію скейт-парку, але ми не встигаємо відреставрувати цей парк до відкриття. Будемо намагатись зробити це до кінця місяця й урочисто його відкриємо. Буде  змінено усе поверхневе покриття, будуть намальовані тематичні графіті. Стараємося зробити його максимально доступним для дітей. Адже людей, які займаються такими видами спорту, як велотріал, катання на роликах та скейтбординг, дуже багато», – наголосив Іван Попович.

Основне завдання заходу – заохотити якомога більшу кількість молодих людей до здорового способу життя, цікавих та екстремальних видів спорту. Сотні тисяч людей, які спочатку уважно стежитимуть за тренуваннями та показовими виступами, потім і самі стануть частиною армії «воркаутер», та доведуть, що для побудови гарного й сильного тіла не потрібні дорогі тренажери та фітнес-клуби. Досить турніка з перекладиною, ваги власного тіла і бажання вести правильний здоровий спосіб життя. Усі охочі можуть разом із експертами спробувати власні сили у екстремальних видах спорту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *