ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи хочуть просити у держав-членів НАТО військово-технічної та гуманітарної допомоги

|

3 липня 2014 року народні депутати від ВО «Свобода» Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, Маркіян Лопачак та Олексій Фурман зареєстрували проект Постанови про звернення Верховної Ради України до держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) щодо припинення військово-технічного співробітництва з Російською Федерацією та надання військово-технічної і гуманітарної допомоги Україні. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ВО «Свобода».

«Україна перебуває фактично у стані війни з Російською Федерацією, яка більш як три місяці здійснює повномасштабну агресію проти нашої держави, окупувавши територію Кримського півострова і всіляко підтримуючи терористичні організації, що діють на території Донецької та Луганської областей. На сьогодні серед українських військовослужбовців, які, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, є сотні загиблих, поранених та безвісти зниклих», – зазначив свободівець Олексій Кайда.

Народний депутат підкреслив, що дії Росії є зухвалим порушенням всіх засадничих принципів міжнародних відносин і, зокрема, тих, які закріплені в рамках Ради Північноатлантичного співробітництва програмою військової співпраці «Партнерство заради миру», та підривають основи безпеки на європейському континенті.

«Згідно з Хартією про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору, держави-члени НАТО підтвердили свою позицію щодо підтримки суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України, її статусу без`ядерної держави, а також принципів непорушності кордонів. Тому з метою захисту національних інтересів ми пропонуємо ухвалити звернення Верховної Ради до держав-членів Північноатлантичного альянсу щодо об`єднання зусиль для вжиття рішучих заходів з припинення військової агресії, яка здійснюється проти України, припинення військово-технічного співробітництва з Російською Федерацією та надання військово-технічної і гуманітарної допомоги Україні», – наголосив Олексій Кайда.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *