ОСТАННІ НОВИНИ

ОБСЄ звинуватила Росію в окупації Криму – резолюція

|

ОБСЄ засуджує окупацію Росією території України і висловлює жаль з приводу продовження дій Росії, спрямованих на дестабілізацію в Україні. Про це йдеться у резолюції Парламентської асамблеї ОБСЄ, ухваленій на 23-й сесії ПА ОБСЄ, що відбувається у Баку, повідомляє Радіо Свобода.

У резолюції міститься заклик до держав-членів ОБСЄ «відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією» та висловлюється «жаль з приводу збройного втручання, здійснюваного контрольованими Російською Федерацією силами в Україні, а також порушення прав людини, які вони продовжують породжувати».

В ухваленій резолюції йдеться про «тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни».

У документі також є вимога до Росії «відмовитися від провокаційних військових польотів над Північно-Балтійським регіоном, невідкладно відвести свої війська від кордонів з балтійськими державами та зупинити свою підривну діяльність серед етнічного російського населення Латвії, Литви та Естонії».

Російська делегація наполягала на виключенні проекту цієї резолюції з порядку денного сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Фото: www.capital.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *