ОСТАННІ НОВИНИ

В РНБО підтвердили, що у Слов`янську за день загинуло вісім мирних жителів

|

Незважаючи на оголошене перемир`я, обстановка в Донецькій та Луганській областях загострюється. В Раді національної безпеки і оборони підтвердили інформацію про загибель учора, 29 червня, в Слов`янську восьми мирних жителів.

Про це сказав речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“Встановлено, що терористи активно використовують артилерійську установку у Слов`янську і ведуть з неї вогонь по житлових кварталах міста. Так, вчора о 15:00 під час артобстрілу терористами Слов`янська загинуло двоє пенсіонерів, частково пошкоджено житловий будинок. А о 19:30 там же було обстріляно приміщення відділу Державної автомобільної інспекції. Всього в результаті обстрілів загинуло вісім мирних мешканців”, – повідомив Лисенко.

Він додав, що ватажки терористичних угруповань і російська сторона продовжують спроби перекласти відповідальність за недотримання перемир`я на українських військових. Зокрема, активно поширюються провокаційні заяви про нібито обстріли українськими силовиками житлових будинків ряду міст сходу України, а також території Російської Федерації, в тому числі об`єктів прикордонної і митної служб.

Бойовики активізували обстріли блокпостів сил АТО та військових об`єктів. Фіксуються непоодинокі спроби перенесення терористичних акцій на інші регіони України, зокрема на Харківську область.

 Фото з Твіттера СЛАВЯНСК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *