ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства Ахметова хочуть націоналізувати ДНРівці

|

Лідери самопроголошеної «Донецької народної республіки» хочуть націоналізувати підприємства, керівництво яких відмовляються взаємодіяти з ДНР і сплачувати податки до її бюджету.

Про це повідомив журналістам у Донецьку «голова президії Верховної ради» ДНР Денис Пушілін, пише «ИТАР-ТАСС».

Він зазначив, що незважаючи на бойові дії на сході, «зараз потрібно виробити єдину схему взаємодії з підприємствами, які розташовані на території республіки».

«Зараз як один з варіантів ми розглядаємо те, що підприємства, які є і були в українській власності, перейдуть під управління ДНР. Ті підприємства, які належали або належать олігархам, які відмовляються взаємодіяти з ДНР і виплачувати відповідно податки сюди, продовжуючи платити Україні, будуть націоналізовані», – пояснив Пушілін.

Як приклад, він навів підприємства одного з найбагатших підприємців України Ріната Ахметова. 

«Ті підприємства, які конкретно заявили, що ДНР для них неприйнятна, це от підприємства Ріната Ахметова. Природно, якщо вони не почнуть щільно взаємодіяти з ДНР, то у нас немає іншого виходу. Слід пам`ятати, що ці підприємства побудовані багатьма поколіннями наших людей», – сказав Пушилін.

Він також розповів про один з розглянутих варіантів часткової націоналізації. 

«Як один з варіантів, який зараз найбільш прийнятний для всіх. 51% буде належати державі, тобто ДНР, 20% будуть закріплені за робочими місцями. Це дивіденди, які зможуть отримувати від прибутку всі співробітники підприємства. І 29% – для акціонерів як таких», – пояснив представник ДНР. 

 Фото:  espreso.tv 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *