ОСТАННІ НОВИНИ

Мітинг під вікнами Порошенка вимагає скасувати «перемир’я»

|

Біля Адміністрації президента зібралося сотні людей, які протестують проти оголошення перемир`я на Сході України.

Командир батальйону “Донбас”, який і закликав людей вийти під стіни Адміністрації, попросив присутніх поводитися цивілізовано – нічого не кидати, не бити і не уподібнюватися “москалям”.

Семен Семенченко також попросив тих, хто одягнув балаклави, зняти їх. Виняток зробили хіба що для донецьких.

“Зрозумійте, що у них там сім`ї, а для терористів це важіль”, – сказав Семенченко.

Інший представник батальйону “Донбас” зачитав звернення до президента України Петра Порошенко від імені українців, в якому викладені вимоги припинити перемир`я, ввести в Україні військовий стан, забезпечити військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимагати від країн ЄС і США ввести 3 етап санкцій по відношенню до Росії.

Пізніше, Семенченко додав ще одну вимогу – усунути від переговорного процесу Медведчука, Шуфрича і “інших зрадників”.
 
“Якщо президент і народ будуть діяти разом, його підтримають, а вся ця шваль піде в минуле”, – сказав командир батальйону.

Говорячи про переговорників, перший заступник глави адміністрації президента Геннадій Зубко сказав присутнім, що з боку України офіційним представником був тільки Леонід Кучма.

Що стосується Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича, то вони, за його словами, “посередники, які взяли на себе переговорну функцію”.

Мітингувальники віддали свої вимоги Зубку і вирушили на віче на Майдан.

Як відомо, 27 червня президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження “перемир`я” ще на 72 години.

Незважаючи на перемир`я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО під Слов`янськом.

27 червня в Донецьку був проведений другий раунд консультацій так званої тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нак консультаціях були присутні представники бойовиків з “ЛНР” і “ДНР”, Віктор Медведчук, народний депутат Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху “Український вибір” Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

Українська правда

Фото з Твіттера DNTSK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *