ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС Росії звинуватив українських військових у порушенні перемир`я

|

Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії звинуватило українських військовослужбовців у порушенні перемир`я в зв`язку з нібито обстрілом ними російського пункту пропуску «Гуково» в Ростовській області.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, текст якого є в розпорядженні УНІАН. «Російська сторона заявляє рішучий протест у зв`язку з подібними провокаціями української сторони, які грубо порушують основоположні принципи міжнародного права. Зазначені дії українських військових стали черговою ланкою в ланцюгу порушень оголошеного президентом України припинення вогню, фактично підривають діалог, який почався в Донецьку щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України», – йдеться в документі.

У МЗС Росії заявляють, що 28 червня чергового «нападу» з боку українських військових зазнав російський пункт пропуску «Гуково» в Ростовській області. «Серйозні руйнування отримало приміщення митного посту. Особливу стурбованість викликає те, що там перебували біженці з України, громадяни цієї країни. Тільки завдяки щасливому випадку ніхто не постраждав. Снаряди потрапили також в довколишні населені пункти на території Російської Федерації», – заявили в російському МЗС.

Російська сторона вимагає від української сторони припинити подібного роду провокації, провести ретельне розслідування інциденту і суворо покарати винних.

При цьому в МЗС РФ не згадують про атаки проросійських терористів на блокпости українських силовиків, прикордонні загони, військові частини та інші об`єкти.

Фото: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *