ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала ватажка бойовиків, який утікав до Криму

|

Служба безпеки України 26 червня затримала у Новоолексіївці Херсонської області в потязі «Донецьк – Севастополь» громадянина України, члена терористичної організації, що діє на Сході України, ватажка групи бойовиків на прізвисько «Чех».

Про це інформує прес-центр СБ України, передає кореспондент Львівського порталу.

Отримуючи завдання безпосередньо від одного з терористів Ігоря Безлєра («Бес»), «Чех» керував групою з 25 бойовиків, яка забезпечувала пересування військової техніки (зенітні установки, танки) та диверсантів з території Росії до Слов’янська та Горлівки.

У червні «Чех» брав участь у збройних нападах на українських силовиків в районі м. Горлівка Донецької області, а також містах Антрацит і Красний Луч Луганської області.

Перевіряється причетність групи бойовиків та найманців під керуванням «Чеха» до обстрілу українських військових літаків та до вбивства військовослужбовців частин та підрозділів, задіяних в АТО.

Слідчим відділом УСБУ в Херсонській області стосовно цієї особи зареєстроване кримінальне провадження за ч.1. ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Йому оголошено підозру про злочин та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: www.11channel.dp.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *