ОСТАННІ НОВИНИ

Офіційне повідомлення про продовження «перемир’я»

|

Глава держави на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня, повідомляє кореспондент Львівського порталу, посилаючись на прес-службу президента.

На виконання Висновків Європейської Ради, які були ухвалені на рівні глав держав та урядів 28-ми країн членів Європейського Союзу за участі Президента України, очікується, що до понеділка 30 червня будуть зроблені наступні кроки:

• розпочато практичну імплементацію мирного плану Президента України;

• забезпечено моніторинг режиму припинення вогню під наглядом місії ОБСЄ та ефективного контролю за ділянкою українсько-російського кордону на території дії АТО;

• передано під контроль Державної прикордонної служби України пуктів перетину кордону (Ізварино, Должанський, Червонопартизанськ) та відновлено їх діяльність;

• звільнено усіх заручників, в тому числі спостерігачів ОБСЄ.

Президент України провів нараду з силовиками та на підставі рішення Ради Національної безпеки та оборони №548/2014 продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня.

За наслідками наради Україна очікує, що за час припинення застосування сили відбудеться:

• закриття пунктів вербування найманців на території Російської Федерації;

• припинення пересування незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей.

Побудова укріплень чи споруд, що заважатимуть мирному життю мешканців Донбасу, буде вважатися порушенням режиму припинення вогню.

У разі недотримання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися.

Механізм реалізації цього рішення був обговорений на нараді за участі Голови Верховної Ради О. Турчинова, Голови Служби Безпеки В. Наливайченка, виконувача обов`язків Міністра оборони М. Коваля, Міністра внутрішніх справ А. Авакова, Голови Державної прикордонної служби М. Литвина, Командувача Національної гвардії С.Полторака.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *